Lezing: De cruciale rol van de architect in de veranderende bouwwereld

Woensdag 22 mei
Uitnodiging
Studium Generale: De Architect aan zet!
Charlie Kock | De cruciale rol van de architect in de veranderende bouwwereld

Woensdag 22 mei | Aanvang 14:30 uur | Charlie Kock: De architect aan zet! De cruciale rol van de architect in de veranderende bouwwereld| Locatie: Noordelijke Hogeschool Leeuwarden | Rengerslaan 10 Leeuwarden | zaal: B0.071
ARKfryslân organiseert in samenwerking met de NHL een Studium Generale in het teken van veranderende processen op de bouwmarkt. Er is een ontwikkeling gaande waarbij de klassieke bouwprocessen op de helling gaan en plaats maken voor modellen die beter inspelen op de vraag en veranderend gebruik.
Duurzaamheidsadviseur Charlie Kock (Kock Volhoudbaar Advies), geeft in het teken van de Studium Generale een gastlezing op de NHL Leeuwarden. Tijdens de voorgaande editie besprak Prof. Hennes de Ridder de noodzaak van verandering in de bouwsector. In het verlengde van zijn verhaal, toont Charlie Kock ons hoe deze verandering in de bouwsector kan worden ingezet. Als richtlijn hiervoor gebruikt hij het gedragsmodel van Ajzen en Fishbein: een verandering kan niet alleen door het injecteren van kennis worden ingezet. Houding, bewustzijn, sociale normen/cultuur en eigen effectiviteit zijn minstens zo belangrijk bij het veranderen van rollen en processen.
Als verantwoordelijke voor het ontwerp, heeft ‘de architect’ een belangrijke rol te spelen in de transitie van de woning- en bouwmarkt. Mocht u nog hopen dat de bouwwereld vanzelf wel uit de crisis komt en weer wordt zoals het was, dan helpt Charlie Kock u uit de droom. Zoals Jan Rotmans (boek: In het oog van de orkaan) aangeeft: de bouwsector zit net als de bankensector in een systeemcrisis. Het systeem voldoet niet langer, architecten staan voor een grote uitdaging. Wie neemt de handschoen op?!
Programma
14:30 Inloop (met koffie en thee)

15:00 Aanvang en inleiding
15:30 Pauze (met koffie en thee)

15:45 Vervolg lezing
16:30 Discussie/vragenronde

17:00 Afsluiting
Parkeren
Er is parkeergelegenheid direct tegenover de NHL. Let op! Bij uw vertrek kunt u gebruik maken van een speciale uitrij-kaart. Hiermee kunt u gratis het parkeerterrein verlaten. Deze worden door de organisatie na afloop van de Studium Generale uitgedeeld.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden t/m vrijdag 17 Mei. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je daarom op tijd in op www.arkfryslan.nl of mail naar info@arkfryslan.nl
We zien u graag op 22 mei in de NHL!
ARK fryslân, Centrum voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit
t. 058 233 79 48, L. de Vries dinsdag t/m donderdag 10:00-17:00
m. info@arkfryslan.nl
www.arkfryslan.nl

Geplaatst in Nieuws